2023-2024 KASIM ARA TATİLİ

2023-2024 KASIM ARA TATİLİ

10.11.2022 174

Ara Tatilde Ne Yapmalı?

Öğrenciler ara tatilde derslerine çalışabilir, kendilerine zaman ayırabilir, kitap okuyarak zaman geçirebilir, öğretmenlerinin vereceği ödevleri yapabilir, internet üzerinden film ve dizi izleyebilirler. Bunun yanı sıra öğrenciler evde aslında pek çok etkinlik de yapabilir. Özellikle de ebeveynlerin ilkokul çocuklarının gelişimi için onlara farklı oyunları göstermesi bu tatilde çok yararlı olabilir. Eğitici birbirinden farklı oyun ile tatil en verimli şekilde geçirilebilir. Bu dönemde ayrıca okul açıldığından beri öğrenilen konular da tekrarlanabilir. Bu sayede öğrenciler öğrendikleri konuları da tatil sonrasına kadar unutmamış olacaklardır.

Ara tatilde öğrenciler dinlenmeli, kendilerini rahatlatmalı, odaklanmalarını kolaylaştıran uğraşlar edinmelidir. Bu sayede okul yeniden başladığı zaman öğrencilerin ders çalışmakta zorlanması söz konusu olmayacaktır. Ayrıca yapılacak olan dikkat arttırıcı etkinlikler sayesinde her düzeydeki öğrenci de derslerine odaklanmakta ve ders çalışmakta daha az zorluk çekecektir. Bu dönemde elbette ki ders çalışarak tüm günü geçirmek de doğru değildir. Öğrenciler dinlenecekleri ve kendilerini rahat hissedecekleri aktiviteleri de bu dönemde yapmalıdırlar.

Ara Tatilde Ne Yapmamalı?

Ara tatilde öğrenciler bütün günü oyun oynayarak, uyuyarak ya da hiçbir şey yapmadan geçirmemelidir. Yeni kitaplar, diziler, filmler keşfetmek ya da farklı konularda araştırmalar yapmak bu dönemde öğrencilere büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler ders çalışmasa bile ara tatilde günlerini boş şekilde geçirmemelidir.

 

Kaynak: https://www.egitimbahcesi.com